Vloer en Houtsoorten

Nederlandse leveranciers

Tapis vloeren

Spaanplaat ondervloer 12mm met daarop verlijmd en vernageld de tapis
deeltjes van 6 of 10 mm dikte.

Massieve visgraat- en motiefvloeren

14 of 20mm massieve deeltjes met mes en grof verbinding. Direct verlijmd plaatsen op zand-cement of anhydriet vloer of met tussenvloer spaanplaat 12mm.

Multiplank vloeren

12-20mm dikke vloer met toplaag van 3 tot 6mm en een drager van watervast berken multiplex 9-12mm.

Massieve vloeren

Vloerdelen van 20mm dikte met een mes en grof verbinding.

Laminaat

HDF drager met kunststog toplaag (hars, ect.), click verbinding.

Houtsoorten

Eiken

EIKEN heeft een geelbruine tot donkerbruine kleur met eventueel bleekbruine spint. Het heeft een matige tot grove nerf met recht draadverloop. De werking van eiken is middelmatig en het hout leent zich uitstekend voor verschillende oppervlak afwerkingen.

Beuken

BEUKEN Gestoomd heeft veel kleurverschil, van roze tot lichtrood en heeft een warme uitstraling. Het hout heeft een dichte, gelijkmatige,fijne nerf met een recht tot golvend draadverloop. De werking van gestoomd beuken is groot,dus hout goed laten acclimatiseren voor plaatsing. Gestoomd beuken is goed af te werken met hardwaxolie en lak.

Essen

ESSEN heeft een zeer brede spint waarvan de kleur varieert van wit tot geelachtig of licht geelbruin,het kernhout is bruin. Aan het licht blootgesteld,wordt essen op den duur geler van kleur. Het hout heeft een grove nerf met recht,soms golvend draadverloop. De werking van essen is groot,daarom het hout goed laten acclimatiseren voor plaatsing. Essen is goed af te werken met olie en lak.

Kambala / Afrormosia

KAMBALA / AFRORMOSIA is in de kern van het hout geelachtig bruin nadonkerend tot donkerbruin en goudbruin met geelwit spint. Uiterlijk heeft Kambala veel overeenkomsten met Teak.Kambala heeft een fijne nerf met recht- tot kruisdraadverloop. De werking is gering en kambala is goed af te werken met olie en lak.

Kersen

KERSEN heeft geaderd en licht groenstrepig kernhout, is geelbruin van kleur verkleurend naar lichtrood. Kersen heeft een fijne nerf met een meestal recht draadverloop. De werking is middelmatig en het oppervlak is goed af te werken met olie en lak. (aanraking met ijzer of messing kan het hout grijs verkleuren).

Mahonie / Sipo

MAHONIE / SIPO heeft kernhout dat zalmkleurig,roze,rood tot roobruin en dieprood of goudbruin verkleurend is. Het spinthout heeft een witte tot gele kleur. De nerf is fijn tot matig grof en het draadverloop is recht tot iets kruisdradig. Mahonie werkt gering en het oppervlak is goed af te werken met olie of lak.(aanraking met ijzer kan mahonie grijs verkleuren en bruin in aanraking met messing of koper).

Merbau

MERBAU is geel tot oranjebruin,nadonkerend tot bruin, donkerbruin of donker roodbruin, waarbij de soms zwartachtige zones kenmerkend zijn voor het hout. Merbau heeft een matige grove nerf en een recht tot min of meer kruisdradig,soms onregelmatig draadverloop. De werking is gering en het oppervlak is goed af te werken met olie en lak.

Afzelia / Doussie

AFZELIA / DOUSSIÉ heeft een donkergele tot roodbruine kleur met bleekgeel spint. Het hout heeft een fijne nerf met meestal een kruisdradig of onregelmatig draadverloop. De werking is gering en het oppervlak is goed af te werken met olie of lak.

Jatoba

JATOBA is vleeskleurig,rozerood nadonkerend tot roodbruin vaak met donkere strepen en een fraaie glans. De nerf is matig grof en het draadverloop is recht, soms onregelmatig en licht kruisdradig. Jatoba werkt middelmatig en het oppervlak is goed af te werken met olie of lak.

Robijn / Curupixa

ROBIJN / CURUPIXA is een hardhout met een bruine tot rozebruine tint dat door het licht kleurt naar roze-oranje-bruin. Robijn heeft een fijne nerfstructuur die slechts heel beperkt aanwezig is. Daarnaast kent het hout weinig kruisdraad of warrig draadverloop. De werking is middelmatig tot groot, het hout moet dus goed acclimatiserenvoor het leggen. Robijn is goed af te werken met olie of lak.

Walnoot

WALNOOT (amerikaans) is warm donkerbruin van kleur. Het heeft een fijne tot matige grove nerf met recht,soms warrig of golvend draadverloop. De werking is matig en het hout leent zich daarnaast uitstekend voor oppervlak-afwerkingen met olie of lak.